Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valná Hromada

9. 4. 2012

Zápis z valné hromady občanského sdružení Stiga HC Benátky

 

Dnešní valnou hromadu zahájil tajemník Jindřich Petr a předal slovo předsedovi Zdeňku Lopaurovi. Ten krátce zhodnotil účast a herní výsledky klubu a jeho členů na všech turnajích za uplynulý rok a konstatoval stoupající výkonnost i určité problémy:

Litomyšlský pohár 2011 získal P. Petr před R. Ježem a Z. Lopaurem a zúčastnilo se ho 23 hráčů. Litomyšlská Stiga-liga 2011 měla na prvních 3 příčkách pořadí P. Petr, Z. Lopaur, R. Jež (22 hráčů). V sezóně 2010-11 jsme se v počtu 15 hráčů (minimálně 6 na každém turnaji) zúčastnili všech deseti turnajů o Český pohár. V elitní A-skupině jsme zástupce měli kromě Czech open a Českých Budějovic, kam pro poruchu auta neodjeli naši nejlepší, na všech turnajích (P. Petr 7x, Z. Lopaur 3x), klub skončil 7., Josef Malý byl nejlepší mezi nováčky, Patrik Petr 2. mezi juniory, v celkovém pořadí skončil 12. Ve dnech 28.-29. 5. 2011 jsme už podruhé byli Asociací poctěni právem pořádat Mistrovství ČR a po několikaletých dobrých zkušenostech jsme zajistili pro tuto akci prostory Domova mládeže VOŠP a SPgŠ Litomyšl. Dosáhli jsme zde úspěchů v individuálních soutěžích (8. open a 2. junior P. Petr, 5. junior K. Herold, 11. veterán T. Halama), méně již v soutěži týmů: A-družstvo ve složení Patrik Petr, Zdeněk Lopaur, Michal Boštík, Tomáš Halama, Ivan Halama, Kryštof Herold, Josef Malý, Ondřej Lopaur obsadilo 11. příčku. Na MS ve finském Turku nás skvěle reprezentovali junioři, když jejich družstvo skončilo 4., P. Petr také 4., J. Malý 19., P. Petr pak byl nejlepší i mezi českými muži, když v open-soutěži vybojoval 42. místo. Podle světového žebříčku je pod hlavičkou 47. klubu světa (8. v ČR) evidováno 43 aktivních a 126 bývalých hráčů a hráček, z nichž nejlepším je aktuálně Patrik Petr na 81. místě, následují 244. Z. Lopaur, 332. M. Boštík, 397. K. Herold, 417. T. Halama, 430. I. Halama atd. Po osmi z deseti turnajů ČP 2011-2012 jsou zatím 4 naši hráči na pozici, zajišťující přímou účast na závěrečném turnaji jednotlivců MR v Českých Budějovicích. Dále zde postavíme 1 družstvo, několik juniorů, veteránů a snad i nějakou ženu.

Pak dostal slovo tajemník a prozatímní pokladník Jindřich Petr. Nejprve seznámil přítomné s výsledkem hospodaření za rok 2011, které skončilo s přebytkem 8 635,96 Kč. Začátek letošního roku byl nepříznivě ovlivněn pořádáním ČP v prostorách Lidového domu a prozatím tak máme proti stavu ke konci roku 2011 schodek 3 295,71 Kč. S radostí konstatujoval, že Radou Pardubického kraje byl na jednání dne 29. 3. 2012 schválen grant „Stiga-hokej pro hendikepované sportovce“ ve výši 10 000 Kč. Současně sdělil, že město Litomyšl požádal o dotaci 3 000 Kč na schodek turnaje ČP a předal Zdeňku Lopaurovi pokladní doklad od pohárů z ateliéru DUKE Bohemia ve výši 2 300 Kč, aby požádal o jeho proplacení obec Benátky. Obdrželi jsme opět 2 nové hokeje od DDM Litomyšl, ale vzhledem k odchodu ředitele dr. Urbánka do důchodu a všeobecným úsporným opatřením není možné s touto formou dotace pro příští roky počítat. Proto bude nutné požádat o finanční spoluúčast všechny účastníky LSL od nového školního roku v částce, kterou bude DDM požadovat za přihlášeného člena kroužku (letos 250 Kč).

Z diskuze pak vyplynulo doporučení zkusit kromě nových hokejů zaloupit i 2 hokeje ohrané, které vždy po sezóně ČP vyřazuje Č.A.S.G. – vyberou je Zdeněk Lopaur a Patrik Petr. Dále se hovořilo o pořádání turnaje ČP v Mohelnici a navržen byl červnový termín. Místním pořadatelům bylo doporučeno zajistit, aby se v sále během turnaje pokud možno nekouřilo nebo se kouření co nejvíc omezilo. Dále byla probrána sestava družstva pro MR 2012 a VH apeluje na všechny, kdo o svém startu v Českých Budějovicích uvažují, aby se vyjádřili co nejdříve. Soupisku je možno odevzdat až na ČP v Jihlavě dne 5. 5. 2012, ale je taky třeba objednat ubytování a na poslední chvíli už žádné levné neseženeme.

 

Zapsal Jindřich Petr

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář