Jdi na obsah Jdi na menu
 


MR České Budějovice

1. 6. 2012

Vrcholem sezóny bylo pro naprostou většinu tuzemských hráčů Stiga hokeje Mistrovství ČR, které se v Českých Budějovicích konalo 26. - 27. května. Klub Stiga HC Benátky na něm prvně ve své historii obsadil všechny soutěže včetně klání žen a dívek. Do sobotní soutěže pětičlenných družstev (15) jsme nastoupili s odhodláním přinejmenším obhájit 8. příčku dle žebříčku Českého poháru. To se družstvu ve složení Patrik Petr, Zdeněk Lopaur, Michal Boštík, Tomáš Halama, Jindřich Petr, Kryštof Herold a Josef Malý podařilo hned v základní skupině, kde jsme po soustředěném výkonu nejen porazili tradičními rivaly z SHC Cheb 13:7, ale dokonce sahali po senzaci, když jsme před posledním kolem vedli nad 6. nasazeným týmem Příbram "A", konečná remíza však byla spravedlivá. Soupeřem pro čtvrtfinále se nám stal tým THC Stiga Elites (6:18), v play-down pak Žabka Praha (8:14) a po porážce od Gladiators Plzeň (6:14) byla 8. příčka naše. Dva naši hráči (Milan Zeman, Barbora Petrová) hráli za družstvo VC Stiga Brno a toto „naše malé Béčko“ s ambicí užít si turnaj skončilo na 15. místě. Titul získal liberecký tým THC Stiga Elites.

Nedělní dopoledne nabídlo hned 3 soutěže. V soutěži žen (7) nás reprezentovala B. Petrová, která měla motivaci mnohem větší než zkušenosti, ale za snahu byla odměněna 6. místem, zvítězila Marie Vargová (BSE České Budějovice). Ani mezi veterány (14), kterým dominoval Jan Dryák (Big Band), jsme se nedostali do vyřazovacích bojů, ač 9. T. Halama k tomu neměl daleko, zatímco 12. J. Petr si hrál na Jánošíka – silným body bral a slabým nechával. Daleko lépe pro nás dopadla soutěž juniorů (12). Všichni 3 naši zástupci se probojovali do play-off: M. Boštík podlehl M. Maděrovi (THC Stiga-Game Příbram) 2:3 na zápasy; P. Petr nejprve vyřadil kolegu J. Malého a v semifinále R. Nevrlíka (THC Stiga Svitavy 93) shodně 3:0 a ve finále loňského šampióna F. Hamáčka (HCS Žabka Praha) 3:1. Ke stříbrnému poháru za vítězství v hodnocení juniorů ČP tak přidal zlatý za MR!

V odpolední hlavní soutěži jednotlivců (48) si tentokrát zahrálo hned 8 našich zástupců a nebýt dopoledního odjezdu M. Zemana, hrál by i on. Z 1. skupiny si postup do skupiny finálové vybojoval 2. P. Petr a 8. Z. Lopaur, 22. skončil J. Petr (43.). Ve 2. skupině skončil 15. M. Boštík (30.), 18. K. Herold (35.), 21. T. Halama (41.), 22. J. Malý (44.) a 24. B. Petrová (47.). Ve finálové skupině skončil Z. Lopaur 16. a do play-off z 5. příčky prošel P. Petr. Ve čtvrtfinále v naprosto vyrovnané bitvě zdolal L. Hviždě ml. (THC Stiga-Game Příbram) 4:3 a pak se snažil o nemožné proti staronovému mistru ČR Lukáši Turoňovi (THC Třinec). Po porážce 1:4 byl dle praxe ČP přesvědčen, že má bronz, ale rychle se vrátil na zem: unavený a zklamaný přišel o tuto vizi porážkou s S. Krausem (Absolut Desperation) 0:3. Přesto zanechal výborný dojem a noční cesta domů se 2 poháry stála za to!

 

 

Náhledy fotografií ze složky MR České Budějovice

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář